Treningssamling

Tidligere landslagspiller Kjell Skog har vært på besøk i Vadsø for å kjøre treningssamling med VTF sine eldste spillere.  Det ble fire tøffe økter for damelaget og 16-årsspillerne i VTF. Mange slitne spillere. Man artig og lærerikt var det, det er det ikke tvil om.

Kjell Skog er trener-3 utdanning, som er høyeste nivå gjennom Norges håndballforbund. Han har trent flere seniorlag i tillegg til Landslag Nord siden 2003. Som spiller har han blant annet spilt for Bodø HK der han var med å ta bronse i Eliteserien. I BHK fikk han også Europacupkamper og han har loggført 8 kamper på A-landslaget.

J16-spillerne Keth Wassvik, Lina Gunvaldsen, Synne Busk-Jensen, Emilie Dolonen Jensen, Tilie Mauritzsen Selmer og Hanne Aanesen Holsbø var alle slitne, men meget fornøyd etter siste økt lørdags ettermiddag. - Jeg var så svett en periode at jeg neste ikke kunne se beina mine for svetten rand i øyan mine, smilte Keth. Tror nesten ikke jeg har opplevd å være så svett før.

Skikkelig bra treningsøkter, mente Lina. Dette var veldig lærerikt. Tilie synes også Kjell Skog var en flink instruktør. Jeg ble skikkelig inspirert. Dette var artig, var hennes umidelbare tilbakemelding.

2015-09-26 15.32.57

Vi fikk en liten prat med Skog i en av pausene i løpet av helgen og spurte hva han synes så langt.  Jeg ser flere gode spillere, sier Skog men her er fortsatt en del og jobbe med. Det grunnleggende må på plass. Det vil si kast/mottak og fintebevegelser. Dette er grunnlaget for alt det andre som skjer i håndballen. Alt annet blir da lett – sier han, med et lite smil.

2015-09-26 11.58.12

Vi registrerte også at flere av VTF sine trenere var innom hallen i løpet av helgen og fulgte ivrig med fra sidelinjen. Her var mye å lære. Og som en fortsettelse av denne kompetansehevingen skal VTF i midten av oktober arrangere trener-1 kurs for håndballtrenerne i klubben. Da kommer regionsansvarlig Eirik Engelsen i Norges håndballforbund til Vadsø.

VTF har opplevd en stor vekst på håndballsiden og har fortiden over 200 aktive spillere fra mini til senior. Dette vil også si at vi har behov for flere trenere og til nå er det 20 personer som har meldt sin interesse for å ta trener-1 utdanningen som altså starter opp i oktober. Håndball-elskere går forhåpentlig en fin tid i møte her i Vadsø.  Heia TURN.